Ja sam Gordana koja voli hranu i sada zna da je pripremi na pravi način a nije uvek tako bilo.

Kada sam bila mala, tata je sestri i meni poklonio jedan kuvar “Poslastice – Tajna njihovog uspeha” od autora Gi Dezdjea. To je bio nesvakidašnji kuvar za razliku od tadašnjih koji su bili suvoparni, dosadni, bez slika namenjeni iskusnim domaćicama.

Tvrd povez, slike u koloru, sve objašnjeno od početka do kraja, to je bio novitet tada. Znam sve slike napamet, uvek sam zamisljala kako ću i ja jednog dana da napravim sva ta umetnička dela od poslastica.

Ali tada nije bilo potrebe da kuvam bilo šta, bila sam ušuškana od strane porodice, sestra je bila zadužena za kuvanje kada smo ostajale same. A onda je ona jednog dana otišla daleko, u neki bolji svet a ja sam ostala sama da se snadjem.

Tokom snalaženja sam upisala fakultet, udala se, rodila ljubi ga majka, sina i shvatila da ne znam ništa da skuvam.  

Majčinska ljubav mi je bila Zvezda vodilja tokom godina promašaja i pokušaja ali uspela sam i zato zelim da svoje iskustvo podelim sa vama koji ste možda na početku kulinarske avanture kao što sam ja bila.

Misija ovog bloga je da zainteresujem i “antitalente” u kuhinji da konačno naprave taj prvi korak i odluče da mogu sami sebe da nahrane ukusnim obrokom. Ako uspem makar jednu osobu da nagovorim na ovaj poduhvat moja misija je uspela.

Po zanimanju sam diplomirani komunikolog a po životnom pozivu sam Lukina mama.

Ime bloga je Volim Food. Volim zato što volim domaće, tradicionalne recepte da pripremim na updejtovan način,  a Food zato što ideje volim da potražim na stranim blogovima.

Olakšavajuća okolnost je što sam se fokusirala na lako dostupne sastojke za jela, iz najbližih prodavnica, nema soli sa Himalaja, avokada ili od ptice mleka.

Krenite sa mnom u Avanturu: Volim da jedem i znam da kuvam

Uživajte!